Vertrouwen

Vanavond heb ik een live meditatie mogen begeleiden via het platform Meditatie.live . Ik doe dit al sinds de oprichting van het platform met zeer veel plezier. Deze keer mocht ik een meditatie begeleiden met het thema “Vertrouwen”. Volgens mij een onderwerp waar we wel iets aan hebben.

“Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de hele trap te zien om de eerste stap te zetten!” – Martin Luther King

In de voorbereiding merkte ik dat er bij mij een vorm van onzekerheid ontstond en mijn hoofd, mijn verstand, begon te piekeren. Ik ben toen gaan zitten en mij voor gaan stellen hoe vertrouwen voelde, in mijn lijf. Want met mijn hoofd kon ik alleen maar synoniemen verzinnen zoals bereidheid, acceptatie, zelfvertrouwen, durf enzovoort. Ik wilde het woord ervaren, als een gevoel. Deze ervaring heb ik in deze meditatie gedeeld met de deelnemers en leverde een heel mooi resultaat op.

Vertrouwen kan je voelen, in je lichaam! 
Weten hoe? Stuur mij jouw contactgegevens en ik kan het jou leren ervaren. 

Maar er ontstond nog iets en dat wil ik ook graag delen. Door vertrouwen te onderzoeken ontstond er verbondenheid met elkaar, met de groep, zonder dat je elkaar kent of ziet. Verbondenheid vanuit het hart. Dit wens ik iedereen toe.

%d bloggers liken dit: