HSP: Centreren

Boom roodAls Hoog Sensitief Persoon kan je gemakkelijk beïnvloed worden door de stemming van de mensen om je heen (buitenste-binnen). Om deze invloed minder te laten worden zou  je kunnen gronden. Dit is een techniek waarbij je jezelf leert centreren. Je zou deze oefening de aankomende week iedere ochtend kunnen doen. Na deze week zou je dan eens kunnen zien hoe groot de invloed nog is. Hoe binnenste-buiten ben je geworden?

Onderstaande oefening kan jou helpen te centreren. Lees eerst een keer de tekst door. Tijdens het lezen kan je deze oefening alvast doen. Als je eenmaal begrijpt hoe de oefening gaat kan je de oefening met gesloten ogen doen.

Gronding oefening

Ga zitten op een stoel. Je mag je ogen sluiten als je dit prettig vindt.  Beide voeten op de grond. Handen rusten in de schoot. Haal een paar keer rustig diep adem en adem rustig uit. Ontspan bij iedere uitademing een spiergroep. Als dit niet lukt, dan is dat niet erg.
Stel je nu voor dat er onder je voeten wortels ontstaan. Deze wortels gaan de aarde in. Heel diep de aarde in. Misschien kan je opmerken dat je voeten steeds steviger op de grond staan.
Stel je nu voor dat onder aan je rug ook een wortel ontstaat. Deze wortel gaat ook de aarde in. Heel diep de aarde in. Misschien dat je kan opmerken dat dit een gevoel van stevigheid geeft.
Kijk nu naar de wortels die steeds dieper de aarde in gaan. Door dikke lagen gesteente …Je kan duidelijk de wortels zien die naar de kern van de aarde gaan.De wortels bereiken het middelpunt van de aarde. Laat nu bij iedere inademing de energie je lichaam instromen. Laat bij iedere uitademing alles wat niet dient voor groei en gezondheid via de wortels naar de aarde stromen. Adem rustig in en uit.
… Als je het gevoel hebt dat het voldoende is laat je de wortels weer terug komen. De wortels worden bij iedere inademing een stuk korter. Net zolang totdat ze weer terug zijn gekomen.
… Blijf nog even zitten en voel de stevigheid waarmee je op de stoel zit.
Open je ogen en neem dit gevoel mee naar je volgende activiteit op deze dag.

 

 

%d bloggers liken dit: