Start training “Omgaan met hoog sensitiviteit”

In de gemeente Nijkerk wordt vanaf donderdag 9 maart gestart met de training “Omgaan met hoog sensitiviteit“. Een training van vier avonden waar in totaal 16 deelnemers (in twee groepen) aan deel nemen. De training wordt gegeven in samenwerking met de gemeente Nijkerk.

Wat is hoog sensitiviteit?

Hoog sensitiviteit is een karaktereigenschap die je vanaf je geboorte al hebt. Ongeveer 20% van de bevolking (mannen en vrouwen) hebben deze eigenschap. Een deel van deze mensen leren er vanaf hun jeugd mee om te gaan. Vaak is een veilige en beschermde jeugd heel helpend. Bij hoog sensitieve personen worden de prikkels die via de zintuigen (ogen, oren, etc) worden opgevangen op een andere manier verwerkt door de hersenen, vaak diepgaander. Gevolg is dat je vaak om onverklaarbare redenen opeens moe wordt, boos, prikkelbaar, enzovoort. Je hoofd is dan bezig met het verwerken van de prikkels.

BEN jij ook hoog sensitief? Doe de test!

Elaine Aron, psychiater in Amerika, heeft de benaming “High Sensitive Person” bedacht. Zij heeft samen met haar man een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken gedaan. Er is ook een test met 23 vragen die je kan doen om te zien of je eventueel ook hoog sensitief bent. Klik hier om naar de test te gaan. In België wordt wetenschappelijk onderzoek verricht op de VU Brussel door professor dr. Elke van Hoof.

Wat leer je tijdens deze training?

Deze training is de basis om te leren om te gaan met jouw hoog sensitiviteit. Je wordt je bewust  van jouw hoog sensitiviteit en hoe je deze als kwaliteit kan inzetten. Hierbij wordt aandacht besteed aan zelfbewustzijn (weten wat het is), zelfmanagement (weten hoe je er mee om kan gaan), prikkelverwerking, kwaliteiten en nog veel meer. Er wordt in de training ook ruimte geboden om ervaringen met elkaar te delen. Het is een training “voor jou en door jou”.

Interesse?

De inschrijftermijn voor deze training is gesloten. Heb je interesse om ook deel te nemen aan de volgende training? Laat het mij weten door hieronder jou gegevens in te vullen, dan hou ik jou op de hoogte. Je kan eventueel ook een keer in de praktijk langs komen voor een persoonlijk gesprek.

Uw naam

Uw email

Onderwerp

Uw bericht of vraag