Dag van de Stilte – 25 oktober in Nijkerk!

15-08-17 DvdS poster 2015 datumDe “Dag van de Stilte”, op 25 oktober, is een jaarlijks terugkerende themadag. Dit jaar voor de vijfde keer. Het is de laatste zondag van oktober als de zomertijd overgaat in de wintertijd. Er is dan één extra uur!

Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal.
Zij verbindt mensen met elkaar,
ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging.

Waarom? Doel van de “Dag van de stilte” is om de waarde en de werking van de stilte onder de aandacht te brengen bij de mensen. Door heel Nederland worden evenementen rond dit thema georganiseerd. Ieder mens heeft zo nu en dan behoefte aan een moment van rust en stilte, een moment om afstand te nemen van de dagelijkse sleur en een moment te ontspannen.

Ik nodig jou van harte uit om tijdens dit extra uur de stilte te ervaren.

Waar? Het Amfitheater aan Het Jaagpad in het park bij Groot Corlaer in Nijkerk. (Google Maps). Kom lopend of op de fiets.

Wanneer? Zondag 25 oktober verzamelen we rond 11:45 uur in het park en we beginnen om 12:00 uur. Na ongeveer een uur zal het afgelopen zijn. Ook bij minder lekker weer gaat het door.

Wat gaan dan we doen? We gaan ervaren wat stilte is en wat het jou kan brengen. Dit doen we onder andere door het voorlezen van een gedicht over de stilte, een aantal korte oefeningen in stilte en een wandeling door het park waarna we weer terug komen in het amfitheater. Hierna vervolgt ieder weer zijn eigen weg. Neem een kussentje of stukje karton mee om op te zitten in het theater en een paraplu als je het vermoeden hebt dat het gaat regenen. Deze bijeenkomst wordt volledig belangeloos georganiseerd.

Door wie? Hans Haak. Hans is mensencoach en mindfulness trainer in Nijkerk. Hij begeleid jou door dit uur, omdat hij vanuit zijn eigen ervaring weet wat stilte met je kan doen en hij het een warm hart toe draagt.

Aanmelden? Als je wilt deelnemen, stuur een mail naar info@praktijkhanshaak.nl met het onderwerp "Aanmelden Dag van de Stilte". Op deze manier weet ik hoeveel mensen ik kan verwachten.

Meer informatie: www.dagvandestilte.nl