ME-Time – Even helemaal tot RUST komen

ME-Time : Even helemaal tot RUST komen

Een avondje ME-time!

Gun jezelf deze avond vol ontspanning en oefen jezelf in Mindfulness. Gun je hoofd weer wat rust tijdens deze super relaxte avond.

We doen oefeningen vanuit de Mindfulness, maar je hoeft geen ervaring hierin te hebben. Je bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn en te genieten op jouw manier. Ik pas de begeleiding aan de groep aan. Klik op bovenstaande link om jezelf aan te melden. Bij mooi weer (droog en niet al te koud) gaan we ook naar buiten (de struintuin) en ervaar je rustige en stille omgeving en kan je genieten van de natuur, fluitende vogels, bloemen en planten, de ooievaar en het mooie uitzicht over de landerijen. Er zijn dekentjes tegen de kou aanwezig. Je mag natuurlijk ook je eigen spulletjes meenemen.

Het is niet per sé noodzakelijk dat je ervaring hebt!

Deze avond kan ook goed gebruikt worden als opfris avond als je al een keer een mindfulness training gevolgd hebt.

Praktisch ….

Waar: “De Groene Belevenis” in Leusden, Hamersveldseweg 107 in Leusden.
Wanneer: Op dit moment is deze avond er even niet. Wil je graag weten wanneer ik weer ga beginnen, laat dit dan even weten via het contact formulier.

Ontvangst: We starten om 19:30 en stoppen rond 21:30
Vergoeding: € 15,00 per avond, € 40,00 voor 3 avonden, € 50,00 voor 4 avonden en € 60,00 voor 5 avonden.

De avond wordt begeleid door Hans Haak.

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN VOOR EEN VAN DE ACTIVITEITEN

Ervaringen

Klik om mij voor een grote weergave
Klik op de foto voor een grote weergave

Van de voorgaande avonden zijn ervaringen gedeeld die je onder aan deze pagina kan lezen.

Bij mooi (droog en niet al te koud) weer wordt de struintuin gebruikt voor de loopmeditatie en kan je genieten van de natuur, vogels, bloemen en planten, de ooievaar en het mooie uitzicht over de landerijen.

7 antwoorden op “ME-Time – Even helemaal tot RUST komen”

 1. In de drukte van elke dag ben ik geneigd om mezelf hard voorbij te rennen.
  Deze avond had ik een avondje voor mezelf – met mezelf, vol rust en ontspanning.
  Het voelt als een korte ‘vakantie’, die ik voor mezelf plan, en in m’n agenda zet.
  Ik wens iedereen zo’n ‘mini-vakantie’ toe!

  Lees hieronder mijn ervaringen van de laatste oefenavond:

  Het is met mijn niet flexibele werktijden sowieso stressen om op tijd te komen. Alles zit tegen: thuis loopt het even goed mis, harde regen onderweg. Pfff…toch nog op tijd binnen. Kom ik gehaast en gefrustreerd binnen, is hier een totaal andere sfeer! Dat is even goed schakelen, een diepe zucht. De meeste mensen zijn er al en zitten rustig met elkaar te praten. Hebben jullie niet gewerkt of zo?

  Je kunt altijd zelf een plekje uitzoeken in de kring, dat voelt prettig. Wanneer we beginnen met de eerste meditatie voel ik dat ik naast hoofdpijn ook enorme spanning in m’n gezicht heb. Vandaag doen we diverse zittende en staande yogaoefeningen. Het voelt lekker om m’n spieren op te rekken of uit te dagen iets verder te gaan dan normaal. Wanneer ik dan met een diepe zucht ontspan tintelt het helemaal. De evenwichtsoefeningen die we doen zorgen ervoor dat ik weer kan lachen… wiebel… wiebel ik sta… nee toch niet…

  Tegen de tijd dat het pauze is ben ik alle spanning uit m’n lichaam kwijt, heb geen hoofdpijn meer, en is de stress en frustratie waarmee ik binnen kwam helemaal verdwenen. Ik voel me happy, rustig en ontspannen.

  Even een kopje thee, gezellig praten met anderen uit de groep. Fijn dat je met mensen die je nog nooit gezien hebt over van alles en nog wat van gedachten kunt wisselen. Ik voel me geaccepteerd, er wordt voor mijn gevoel zonder oordeel naar me gekeken.

  Na de pauze gaan we naar buiten, de struintuin in, met als opdracht om mindful te lopen – kijken- ontdekken. Mijn lichaam geeft aan dat lopen niet zo’n goede optie is, daarom zoek ik een plekje om te zitten. Al snel vind ik een plekje langs een sloot. Ik heb alle tijd om eens goed te kijken en luisteren naar alle bewegingen in en om de sloot. Heerlijke stilte, ondanks de enorme hoeveelheid vogels en andere geluiden die ik hoor. Ook in m’n hoofd is er ‘stilte’. Geen gedachten meer over thuis of m’n werk. Later vind ik nog een mooi plekje op een heuveltje, waar een omgevallen boom op ligt. Nu heb ik uitzicht over de bomen en kijk naar de wolken die langs drijven, de zon die ondergaat. Totale rust, vrede, ontspanning…het lijkt wel vakantie…

  We sluiten onze avond gezamenlijk af met een meditatie onder de hooiberg. Ik heb me lekker warm in een dekentje gerold…heerlijk. Jammer dat de avond al weer voorbij is… Het voelt heerlijk om geen spanning in m’n lichaam te hebben, en een hoofd dat niet overloopt van gedachten… vrij…

  Bedankt Hans!

 2. Een oefenavond is voor mij altijd een goed gelegenheid om weer even stil te staan en de zaken die ik heb geleerd tijdens de 8-daagse mindfulness cursus vorig jaar. Ik merk dat het toepassen van mindfulness in mijn dagelijkse leven er soms te weinig van komt. Een avond volledig daarop richten helpt me daar weer bij. Het voelt ook als een cadeautje om weer even een hele avond aan mezelf te besteden en rust in mijn hoofd te creëren.

  De begeleiding van Hans vind ik erg prettig. Hans heeft altijd een goede combinatie van stilstaan/stilzitten en bewust bewegen. Die afwisseling vind ik fijn, aangezien ik niet iemand ben die erg lang kan stil zitten. Als het weer het enigszins toelaat gaan we naar buiten naar de struintuin, wat de avond dan extra bijzonder maakt. Er is veel te zien, voelen, horen en ruiken, en dus om bewust bij stil te staan. De stijl die Hans hanteert vind ik fijn: niks hoeft op een specifieke manier, je zoekt je eigen weg, zoals jij dat prettig vind.

  Aan het eind van een oefenavond voel ik me altijd weer helemaal ontspannen en rustig en kan ik er weer helemaal tegenaan!

 3. Mindfulness in de natuur, het is voor mij de ideale combinatie. Lekker naar buiten. Bewust bewegen of even stil zitten. Gericht kijken, ruiken, voelen en ervaren. Genieten van details, of juist van het grote geheel. De natuur levert ons zoveel prachtigs om bewust van te genieten. De Struintuin achter De Groene Belevenis in Leusden is een hele fijne plek om dit te ervaren.
  De begeleiding van Hans is prettig, hij geeft een duidelijke toelichting op de oefeningen. Maar hij benadrukt ook om vriendelijk te zijn voor jezelf. Niets moet, maar bepaal je eigen tempo en doe mee zoals je het zelf prettig vindt. Door zijn houding voel je jezelf snel thuis in een groep mensen die je eerder niet kende. De avond voelde als een heerlijk kadootje voor mezelf!!!

 4. De oefenavonden zijn een kado voor mijzelf waarbij ik even uit de dagelijkse routine kan stappen om bewust te worden van mijn omgeving, gedachten en mijn eigen lichaam. Daar waar ik mij normaal gesproken de rust niet gun om de ronddwalende gedachten te ordenen, kan ik op deze avonden deze gedachten een plek geven.

 5. Na een berichtje in de krant over de drempel gestapt en me opggegeven voor een mindfullnessavond bij de Groene Belevenis. De avond werd begeleid door Hans Haak, een vriendelijk rustig persoon, waarbij je direct op je gemak voelt.

  Heerlijke oefeningen voor the mind gedaan met als kers op de taart, drie kwartier ronddwalen in de struintuin. Normaal heb ik het na vijf minuten koud, nu waren de drie kwartier in de tuin om voordat ik het wist.
  Als afsluiting hebben we een zogehete bodyscan gedaan, waarbij we werden getrakteerd op mooie muziek van een klankschaalpan.

  Bedankt Hans en tot een volgende keer.

 6. Afgelopen dinsdag was mijn eerste oefenavond bij de Groene Belevenis. Kennismaken met mediteren viel niet mee, de rest van de avond vond ik erg relaxed. We waren met een kleine groep waardoor er veel ruimte was voor rust maar ook voor ervaringen delen. De struintuin in de avond heeft iets magisch, door de stilte en het avondlicht. Een fijne plek om tot rust te komen en je gedachten los te laten. Dankjewel Hans!

 7. Ik heb helemaal geen ervaring met mediteren, maar was wel nieuwsgierig hoe het zou zijn om mijn hoofd eens een keer leeg te maken. De laatste tijd is het veel te druk geweest.
  We begonnen met aankomen, landen, een moment van stilte en aandacht. Daarna gingen we naar buiten, naar de struintuin. Wat is het mooi om daar. En toen het een beetje killer werd gingen we samen om het kampvuur zitten, heel gezellig. Na een tijdje werd het vuur minder en gingen we naar binnen. Heerlijk je voeten opwarmen aan de vloerverwarming. Aan het einde van de avond was ik helemaal ontspannen en relaxed. Het was een rustgevende avond.
  Dankjewel voor deze avond Hans en de begeleiding en zeker tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *